De nieuwe Dimitri Verhulst

  • De nieuwe Dimitri Verhulst

    Op 4 november verschijnt Bloedboek, de nieuwe roman van Dimitri Verhulst. Het werk zal ook in een luxe-editie verschijnen. Bloedboek is een hervertelling van de Pentateuch, ‘de vijf rollen’. Dit zijn de eerste vijf boeken van de Bijbel: Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium. De naam Septuaginta verwijst naar de 70 mannen die dit werk van het Hebreeuws in het Grieks overzetten.

    De luxe gebonden editie van Bloedboek verschijnt in een oplage van 71 exemplaren. Ze zijn gebonden in schapenvacht, Arabisch genummerd en gesigneerd door de auteur. Een zevental exemplaren is Romeins genummerd en voorzien van een persoonlijke opdracht. Deze VII boeken blijven horse commerce.

    Dimitri Verhulst keerde terug naar de Bijbel om de schoonheid van de taal, maar toen hij zich aan het hervertellen zette realiseerde hij zich dat de verhalen eigenlijk mooier zijn dan de woorden waarin ze gevat zijn. De eerste vijf Bijbelboeken bevatten de geschiedenis van het ontstaan van de wereld, de verspreiding der volkeren en de wetgeving. Het zijn de verhalen die iedereen wel kent, maar ze worden steeds minder gelezen. Verhulst besloot de verhalen terug te geven aan de taal en verbaasde zich over gruwelijke details en lachwekkende eigenaardigheden…

    Het bericht De nieuwe Dimitri Verhulst verscheen eerst op Atlas Contact.